2016-11-15 -De Baptistengemeente Groningen gaat nu ook voor zonne-energie en heeft daarom in de zomer van 2016 zonnepanelen op het dak van het kerkgebouw laten installeren.

Zonnepanelen op de achterzaal

De Cirkel wordt naast de eigen activiteiten van de Baptistengemeente ook regelmatig verhuurd aan diverse groepen. Het energieverbruik is daardoor in de afgelopen jaren flink gestegen.

Tijdens de ledenvergadering van de Baptistengemeente Groningen in maart 2016 is mede daarom besloten om zonnepanelen te installeren op het dak van de Cirkel, om zo een groot gedeelte van de energiekosten te verlagen en op een verantwoorde manier bij te dragen aan het verlagen van de CO2 uitstoot in Groningen.

In de zomer van 2016 zijn de zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. In totaal liggen er 40 zonnepanelen op het platte dak van het kerkgebouw waarmee zo’n 10.000 kWh aan energie wordt opgewekt.

Zonnepanelen op de achterzaal
Baptistengemeente Groningen gaat voor zonne-energie