Cabaretier Ruurd Walinga komt met zijn programma ‘Plantaardig en diervriendelijk’ in Groningen.

Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden speelt op zondag 18 maart 2018 zijn programma ‘Plantaardig en diervriendelijk’ in de Baptistengemeente aan de Korreweg 47 in Groningen. De cabaretdienst begint om 10.00 uur. De entree is gratis; wel is er een collecte.

Wie een gewone kerkdienst verwacht, komt bedrogen uit, want met een cabaretier-evangelist op de kansel wordt alles anders. Ruurd Walinga pakt voordat hij met het innerlijk van de kerkgangers aan de gang gaat, het uiterlijk aan. Als kapper neemt hij enkele bezoekers bij de kop om zo alles onder controle te krijgen. Want dat is toch wat we willen. En als dat niet lukt. Wat dan? In Plantaardig en Diervriendelijk komt het allemaal aan de orde.

Ruurd Walinga komt uiteindelijk met een (knuffel)ark van Noach – of was het die van Job? – op de proppen om overeind te blijven. Zeker nu in de kerken de lijdenstijd centraal staat. De cabaretier stelt alle grote levensvragen aan de orde en zoekt een antwoord op de vragen van waarom. Bovendien biedt hij troost en hulp aan.

Plantaardig en diervriendelijk is een show waar het publiek, jong en oud, nog lang over zal napraten.

Ruurd Walinga is de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland. Al meer dan vijftien jaar is hij actief en speelt in allerlei kerken met zijn twaalf shows voor alle leeftijden. Enkele jaren geleden verscheen zijn cd ‘Wie ben jij’.

Zie verder: www.waterinwijn.nl

Cabaret in de Baptistengemeente Groningen!