Wie gaat er leiding geven aan ons kerkgenootschap? Wij zoeken een inspirerende en verbindende Algemeen Secretaris voor 0.6-1.0 fte. Reageren kan tot 25 september.

Over Unie-ABC

Unie-ABC is een levende christelijke geloofsgemeenschap die bestaat uit 80 gemeenten die zijn aangesloten bij de Unie van Baptistengemeenten in Nederland en 61 gemeenten die behoren bij de Alliantie van Baptisten- en CAMA-gemeenten (“ABC” genoemd). Deze kerkgenootschappen zijn in 2020 bestuurlijk gefuseerd en streven naar volledig samengaan in 2023.

De fusie dient om de krachten te bundelen en zo samen als geloofsgemeenschap meer te kunnen betekenen voor de aangesloten gemeenten en voor onze opdracht in ons land.

Unie-ABC heeft een klein centraal bureau bestaande uit ongeveer 15 medewerkers (7 fte): het Baptist House in Amsterdam. Dit bureau draagt zorg voor inhoudelijke en bestuurlijke ondersteuning van de gemeenten. Daarbinnen functioneert het Baptisten Seminarium als opleidingsinstituut. De rector is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en theologische kwaliteit van het seminarium.

Gezocht: Algemeen Secretaris voor Unie-ABC