Even voorstellen…

Mijn naam is Fokko Stalman, geboren op 21 juli 1979 in ‘t Zandt, een klein dorp op het Groningse Hogeland. Na verschillende omzwervingen momenteel woonachtig in Delfzijl waar ik samen met mijn vrouw Evelien een mooi thuis heb weten te vinden.

Beroepsmatig heb ik een achtergrond in de zorg. Na mijn middelbare schooltijd ben ik begonnen met een opleiding verpleegkunde en later heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond. Na mijn diplomering heb ik jaren in de gehandicaptenzorg als begeleider gewerkt.

In 2006 ben ik, na een lange worsteling, ingegaan op Gods roeping om te gaan leren voor predikant. Eerst heb ik een Bachelor gehaald aan de Christelijke Hogeschool in Ede waar ik de opleiding godsdienst en pastoraal werk heb gedaan. Vervolgens heb ik aansluitend de predikantsopleiding gevolgd aan het Baptistenseminarium. In 2012 mocht ik, na het afronden van die studie, een algemene beroepbaar stelling binnen de Unie van Baptistengemeenten in Nederland ontvangen.

Al tijdens de opleiding kreeg ik de gelegenheid om de theorie in praktijk gaan brengen. Vrij snel werd ik door diverse gemeenten gevraagd om voor te gaan in erediensten en Baptistengemeente “de Haven” in Emmer-Compascuum vroeg me om als pastoraal werker de gemeente te ondersteunen. Ook Baptistengemeente “Havenlicht” Delfzijl en de Baptistengemeente Groningen heb ik in die functie mogen ondersteunen. Sinds 2015 werk ik als fulltime predikant in Groningen.

Het werk als predikant is een hele verantwoordelijke functie. Soms ook best moeilijk en uitdagend maar bovenal erg mooi. Ik blijf het bijzonder vinden dat God zelfs mij kan en wil gebruiken in Zijn koninkrijk! Ik doe mijn werk dan ook met veel plezier en geniet van de afwisseling die het werk met zich meebrengt. Naast het verzorgen van de dienst op zondag mag ik me bezighouden met het bestuderen van de Bijbel, onderwijzen, begeleiden, inspireren en ontmoet zo mensen van alle mogelijke leeftijden en in alle mogelijke fasen van het leven. Ik blijf het heel bijzonder vinden om met mensen onderweg te zijn en daarin samen te zoeken naar de plaats die God daarin wil innemen.

Contact opnemen met Fokko