Als je net als ik opgegroeid bent in een Baptistengemeente, dan heb je de Zondagschool, de Tussenjeugd en de Oudere Jeugd doorlopen. Er zijn veel herinneringen aan die tijd, met name de jeugdtijd was altijd heel bijzonder. NBJB kampen, zingen uit de NBJB bundel Zing en NBJB gospels en andere liederen, gezellige uitwisselingen met andere jeugdgroepen, regionale en landelijke ontmoetingsdagen en de JAV.

Samen zingen uit de NBJB bundel en verhalen vertellen

In deze dienst willen we graag terugblikken op onze jeugd, dit doen we met het zingen uit de NBJB bundel(s) en het ophalen van herinneringen. Als jij/u een mooi, ontroerend, gezellig, grappig of serieus verhaal hebt/heeft, dan nodigen wij jou/u uit om deze met ons in deze dienst te delen. Hiervoor is spreektijd in deze dienst, om dit een beetje geordend te laten verlopen, is het verzoek om bij mij jouw/uw herinneringen aan de NBJB(of misschien wel daarvoor) door te geven, zodat we jouw/uw verhaal van maximaal 5 minuten kunnen inplannen. Dit kan per email of gewoon even aanschieten na een dienst.

Mail je NBJB-liedjes en verhalen/herinneringen

Elkaar ontmoeten

Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk om oud jeugdleden te ontmoeten, als je er eentje bent, weet dat je welkom bent om de sfeer van vroeger nog eens te beleven of als je/u ze kent, nodig ze uit om weer eens die sfeer van vroeger te proeven.

Kom naar de Cirkel, Korreweg 47 in Groningen! De dienst begint om 10:00u, de zaal is open vanaf 9:30. Je bent van harte welkom!

En André Bijleveld, als je dit leest en toevallig ook kunt je bent welkom 🙂

Namens het muziekteam,
Gerrit de Vries

NBJB bundel, NBJB bankje, NBJB t-shirt
RJC/NBJB boekje, NBJB-bankje en NBJB t-shirt

Wat is of was de NBJB ook al weer?

De afkorting N.B.J.B. staat voor Nederlandse Baptisten Jeugd Beweging, dat was opgericht ter ondersteuning van kinderwerk en jeugdwerk voor de diverse baptisten kerken in Nederland. De voorloper hiervan heette de R.J.C., de Rijpere Jeugd Centrale. Er werden o.a. diverse kampen, toogdagen (ontmoetingsdagen) en meerdaagse Bijbelcursussen georganiseerd. En er was jaarlijks een Jeugd Algemene Vergadering, de jonge tegenhanger van de Algemene Ledenvergadering van de Unie van Baptistengemeenten.

Meer informatie en herinneringen kun je opdoen op nbjb.nl

Zondag 19 juni 2022 – Terug naar de jeugddienst / NBJB-dienst